perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kevään muotimallistoa naisille - matkailuviireissä joka kelillä

Taannoisessa matkailun muuttuvaa merkitystä käsittelevässä tekstissämme (http://esoteerinenmaantiede.blogspot.com/2010/11/kun-matkailu-viela-merkitsi.html) sivusimme takavuosina suosittua tapaa kerätä eri paikkakuntien viirejä. Niillä on ollut tyypillinen matkamuistojen kohtalo, pölyyntyminen hyllyssä tai seinällä ellei sitten hautautuminen jonkun sekalaisen roinakaapin unohduksiin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Värikkäät ja nostalgiset viirit sopivat vaikka vaatekappaleiksi, kuten näemme seuraavassa.

Olkaa hyvät, kevään raikasta mallistoa naisille Marjo Levlinin tyyliin!

"National Dress" yhdistää ajattoman tyylikkyyden sähäkkään värimaailmaan.

Kesä on pian täällä! Näillä International Tourist Uniform -bikineillä erotut biitsillä.

Taiteilija Marjo Levlin loi vaatteet 2008-2009 galleria Huudon kautta toteutetun näyttelyvaihtoprojektin yhteydessä. Projektin yhteistyöpaikkoja olivat Sami Artist Center Norjan Kaarasjoella sekä Forja Arte -galleria Valenciassa Espanjassa. Koska suomalaiset suuntaavat turisteina Lappiin ja Espanjaan, päätettiin näyttelyiden teemaksi ottaa turismi ja antaa projektille nimeksi HUUTOurism. Suomesta siihen osallistui kahdeksan taiteilijaa.

Vaatteiden suunnittelija muisteli omaa teiniunelmaansa kiertää maailman ympäri, mutta pohdiskeli samalla tekojemme laajempia seurauksia nyt, kun meillä useilla on oikeasti mahdollisuus toteuttaa toistuvia kaukomatkoja. Edullisia ja nautinnollisia matkoja hän koki kirpputoreilla ostaessaan tarpeistoa luomuksiinsa.

Vaatteiden syntyprosessista hän kertoo näin:

"Mun puvun lähtökohta oli omat ja vanhempieni viirit Pohjanmaalla sijaitsevassa lapsuudenkodissani, tai oikeastaan vanhassa lahoavassa kesämökissämme (joka monesti on ollut mun duuneissa) sekä ajatus lappilaispuvuista ja kansallispuvuista. Vaasassa satuin sitten kirpparilta löytämään pinon Pohjois-Norjasta olevia viirejä halvalla (mm. Karasjok) ja päätin kerätä niin paljon viirejä, että saan niistä puvun. Ostin sitten myös vanhan pariisilaisen mallinuken ja ompelin tuon National Dress -teoksen, joka myös oli avajaisasuni Kaarasjoella. Espanjaan tein sitten lisäksi tuon kevyemmän International Tourist Uniform -asun kolmesta saksalaisesta viiristä (bikineitä en käyttänyt Valencian avajaisissa...)"

Seuraavaksi teos on esillä Berliinin Tiergartenissa sijaitsevassa "Suomesta"-galleriassa 8.-29.4.2011.

1 kommentti:

Blogger kirjoitti...

There's a chance you are eligible to get a free $350 IKEA Gift Card.